onsdag 30 maj 2018

På tur med sällskap

Tenkara Pyrenee har ju haft vänligheten att låna ut två demospön till Tenkarafrämjandet. Och eftersom jag är med i Tenkarafrämjandet så har jag haft möjlighet att låna ut ett spö till en fiske-kollega.

Vi for till ett klubbvatten i Bergslagen för lite tenkara-fiske. Vattnet var förstås lågt med tanke på den långa fina sommarvärmen vi har haft. Så även om det finns mycket positivt med den så behöver åarna i området absolut mer vatten. Om det sen är regn eller om damm-ägarna kunde släppa på lite mer vatten spelar inte så stor roll.
Glad även efter fisketuren.
Jämfört med vissa andra åar i området med mer fallhöjd så finns det inte lika mycket öring i den här ån. Men hittar man dem kan de vara större än i de närmaste åarna uppströms. Nu låter det som om vi räknar upp en massa ursäkter, men det behövs inte för vi fick öring. Och en löja. Vi fick dock inga stora öringar men vi fick i alla fall.

In action
Som vanligt så använde vi hullinglösa krokar och släppte tillbaka all fisk. Det är en av reglerna för det här vattnet, och det är regler jag har sett bli allt vanligare i naturfiskevatten, dvs vatten där inga utsättningar görs.
Fiskekamratens egna ord om lånespöt var att han var nöjd med det, och att det var lättare att kasta med än mitt 6:4-spö.
Det är allmänt känt att ett styvare spö är lättare att kasta med för den som är van med ett rull-flugspö.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar