torsdag 28 mars 2013

Äntligen, en svensk Tenkara-försäljare - uppdaterad

I dagarna har en ny webb-shop med ett Tenkara-utbud premiär. Se Tenkara Sweden.
Som ägaren Peter skriver:

"Hej!

Nu är butiken i gång med Tenkara-utrustning.
För närvarande bara lite basic med 2 sorters spön, 1 sorts lina, några tillbehör och lite flugor men fler grejer är på ingående."

De spön som säljs kommer från samma fabrik som levererar spön till TenkaraUSA. Jag har själv inte haft nöjet att prova något spö från Tenkara Sweden så jag kan inte ge någon recension av det.

Det ska bli roligt att se hur det utvecklar sig. Lycka till, Peter.

Spön från svenska säljare finns också hos:
http://www.capricorn.se/sv/utrustning/flugspon/tfo/tenkara-soft-hackle/

TFO-spöna ska också finnas i IRL-butiker som t ex 4Fiskare i Västerås

5 kommentarer:

 1. Du känner väll till att Daniel från Tenkara USA har stämt en butik i Denver för att de hävdat att deras kopior tillverkats i samma fabrik som deras. För din info så är Tenkara USA delägare i fabriken. Det är högst osannolikt att de tillverkats i samma fabrik! Att rida på någon annans framgång, och slit, med en kopia är tveksamt agerande från någon som vill främja Tenkara. Utan Tenkara USA så hade de flesta inte haft en aning om Tenkara som metod.
  Att utveckla ett tenkara spö är OK, men att använda Tenkar USA som referens, visserligen bara omnämnt här, är beklagligt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej kära anonym.
   Det är synd att du tycker att det är beklagligt. Jag vet inte riktigt varför du väljer att kommentera min blogg då jag inte har några som helst intressen i någon spöförsäljning.
   Dessutom skriver ParacordShop på sin hemsida att de använder sig av samma tillverkare som TenkaraUSA - vill du då att jag inte ska få skriva det?
   Jag tycker att det är OK för Tenkaraspöfabriker att lägga sina ägg i flera korgar. Sedan är jag också tacksam för allt TenkaraUSA har gjort för att popularisera Tenkara men det kan inte göra dem immuna mot konkurrens. Och om det är som du säger, att TenkaraUSA är delägare i fabriken, får de nog sina pengar ändå, utan att behöva sälja spöna ett och ett.
   /Stefan

   Radera
  2. Det är förstås den här händelsen du refererar till. Nu förstår jag din kommentar bättre.

   http://www.anglingtrade.com/2013/05/29/tenkara-takes-knock-off-case-to-court/

   /Stefan

   Radera
 2. Så... är det inte bra att handla från Tenkara sweden då alltså?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om det är mig du frågar så är jag övertygad om att det är bra att handla på Tenkara Sweden. Jag ser ingen anledning till att det inte skulle vara det. Mitt enda mål är att Tenkara ska bli lika lättillgängligt som annat fiske i Sverige, så svenska försäljare är då någonting positivt.
   Angående fenomenet med s k "egenbrandade" spön är väldigt vanligt att man köper klingor från någon som kan tillverka klingor. Det kan inte finnas så många sådana, i alla fall inte om man vill ha viss kvalité i klingorna. Om du gör en jämförelse med de små byggarna av flugspön så köper de också klingor från tillverkare. Jag tror alltså att det är bra för Tenkara i allmänhet med den här utvecklingen. Sen för man inte marknadsföra hur som helst, och det gör inte heller Tenkara Sweden.

   Radera