söndag 16 mars 2014

En söndagstur

Helt plötsligt händer det! Det finns tid över och det är fortfarande ljust ute. Trots att gårdagen avslutades med snöblandat regn, och förmiddagens temperatur varit väldigt låg så blev eftermiddagen hyfsad. Det var inte mer än 5 plusgrader kallt när jag kom iväg.
Det är fortfarande onormalt mycket vatten i ån. Vårfloden är inte över än. Dock hade vattnet sjunkit några centimeter sedan jag var här senast. Eftersom jag inte hade några vadare med mig, och strandremsan är icke-existerande, så blev det många spöfällningar och klättringar bland träd och i lera för att ta mig mellan de små hålen i strandvegetationen.
Jag har slutat att använda EZ-keepers eftersom de är lite pillriga att få fast på spöet, och så är jag rädd att tappa dem hela tiden. Istället har jag lindat upp linan på handen när jag har transporterat mig och spöet bland träden. Idag märkte jag att längre promenader hann kyla ner fingertopparna ganska rejält. Jag har sett hemmagjorda linhållare, tillverkade av knappar och resårband, som jag nog ska prova att göra själv. Jag ska bara jag lyckas ta mig till en sybehörsaffär...
Idag använde jag ett 390-spö och Guideline-linan. Då jag ägnade min timma vid ån helt åt torrflugor så blev jag påmind om hur tung linan. Den är riktigt kastvänlig - men när jag lyfter linan över vattenytan drar den hem flugan lite väl mycket.
Ibland kan man sakna en bäver.

2 kommentarer:

 1. Hello. There is really a lot of water. In France there is also plenty waters but temperatures are warm (23ºC) so trouts are hungry and begin to eat a lot of....
  I wish you a nice fishing party.
  David

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hi David. France sounds a bit more appealing than Sweden right now. :-)

   Radera