fredag 19 juli 2019

Tenkaraträffen i Dammån

Årets andra tenkaraträff har genomförts. Den här gången hade vi placerat oss vid en fiskecamping uppe i Jämtland, närmare bestämt vid Camp Dammån. Strax innan evenemanget öppnade så fångades en av Dammåns storöringar precis framför oss. Roligt att se.
Packat inför resan
Vi hade ganska många ströbesökare från campingen medan andra reste långt bara för att träffa oss. Sådant är extra roligt att höra. Vi visade spön, pratade oss varma för Tenkara, diskuterade olika lintyper och linlängder med besökarna. De flesta hade hört talas om Tenkara men väldigt få hade sett det på riktigt. En del kände inte till det alls. Nu gör de det.
Uppackat inför träffen.
Dessutom hjälpte en lokal flugfiskeguide till hela dagen. Piero Letizia som driver företaget Advanced Fly Fishing School instruerade både oss och en mängd besökare i kastteknik. Och jag som trodde att jag var duktig. Nåväl, nu är jag bättre.
Piero med harr på lång lina
Sträckan framför campingen är välfiskad men både vi och några av våra besökare fångade fisk. För några var det den allra första fisken fångad med tenkara-utrustning.
Finfiske
Stort tack till Camp Dammån för all hjälp på plats, och till Sportringen i Krokom som dels skickade folk till oss (bara 7 mil bort!) och som hade rabatt på tenkara-utrustning för våra besökare. Sportringen i Krokom är en av väldigt få affärer där man kan handla tenkara-utrustning över disk här i Sverige.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar