tisdag 5 juni 2018

Mer sällskap

Ännu en gång har jag haft förmånen att låna ut ett Tenkara Evolution-spö till en blivande tenkara-frälst.Den här gången var det en herre som inte kommer från flugfiske-världen.

Den senaste månadens värmebölja tar hårt på bergslagsåarna. Det är ganska lågt vatten och troligen för varmt för fiske. Därför var vi noga med att behandla öringarna så varsamt som möjligt.


Som nämnts nu några gånger så att det snart blir tjatigt är ju att Tenkarafrämjandet har utrustning för utlån om det är någon som vill prova på tenkara innan man investerar i egen utrustning. Vi bistår också med goda råd och tekniktips och material.

Bedömningen den här gången var att mitt spö (ett 6:4-spö) var behagligare att kasta med än utlåningsspöt, som är ett 7:3-spö. Men i övrigt fungerade spöt hela vägen. Ingen stor fisk den här resan heller så det återstår fortfarande att testa.

Slutligen vill jag passa på att slå ett slag för den tenkaraträff som ska hållas i Malingsbo i helgen som kommer. Besök oss, fiska tenkara. Välkomna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar