söndag 8 juli 2012

Uppdateringar

Det har hänt en hel del sedan jag började med bloggen. Jag har försök hålla länkarna till höger om bloggen up-to-date genom att jag själv använder dem ganska ofta. Förutom länkarna så har jag hunnit fiska Tenkara mycket mer och aktivt diskuterat metoder, spön, linor och flugor på diverse forum. Jag lär mig massor hela tiden, och mer och bättre information flödar ut över Internet nu än för 6 månader sen.
Här kommer några uppdateringar av länkar och åsikter...
* Först en ny och bra video där Chris från TenkaraBum visar hur enkelt det är att knyta en basic Tenkara-fluga.
* Jag har också på senare tid pratat mig varm för en Hi-vis Flourocarbon-lina och sagt hur bra den är att kasta med. Det tycker jag fortfaranden, men den linan är ganska tung och vill du fiska torrflugor så är nog en flätad lina nöjsammare.
* Jag har även tidigare påpekat att den bästa "level"-linan är en som har slutat tillverkas. Nu verkar det som att den har återuppstått. Sen efter att ha använt den några gånger måste jag erkänna att det finns ljussättninger och vinklar där den orangea linan inte alltid är så synbar. Som tur är finns det andra varianter på hi-vis-linor, bl a en med flera färger.
* Det verkar även som att Tenkara Talk-bloggen har slutat uppdateras, och istället skriver Jason hos TenkaraUSA.
* Slutligen har jag fastnat för hullinglösa och ögonlösa krokar för mina flugor. Krokarna är så mycket tunnare och känns smidigare, och ännu ingen tappad fisk.

2 kommentarer:

 1. Hej.

  Jeg skriver her, da jeg ikke finder din email adresse noget sted.

  Jeg bor i København og må konstatere, at der ikke findes særligt meget tenkara-vand i det flade Danmark. Jeg har fået mulighed for at køre et par dage til Sverige og ville høre, om du har nogle forslag til godt tenkara-vand i nærheden af København? Jeg har bil, men der er nok for langt til dit hjemme-vand, så gerne noget lidt tættere på?

  Tak for en fin blog!

  Med venlig hilsen Emil

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Emil, och tack för tacket.
   Tyvärr har jag aldrig fiskat i Skåne men jag har förstått av andras kommentarer att öring är väldigt vanligt i många rinnande vatten. Oftast är det väl havsöring som går upp men det finns även stationär öring. Å andra sidan handlar Tenkara mycket om storleken på vattnet - sen vilken fisk man fångar kommer i andra hand. Jag hittade en länk åt dig - http://k8.dk/Fiskeri/Fiskeri%20i%20sverige.pdf - som kanske ger dig en bra start i ditt sökande.
   Jag önskar dig i alla fall lycka till även om jag inte känner att jag kan hjälpa dig så mycket.
   /Stefan

   Radera